Neštěkej a jez! O chlup lepší kuchařka
Neštěkej a jez! O chlup lepší kuchařka je kniha, ve které najdete spoustu receptů jak pro pejska, tak pro sebe. Jestli jste někdy přemýšleli nad tím, jak potešit chlupáče na Vánoce, narozeniny nebo mu prostě jen tak udělat radost, bude tato kniha pro vás skvělou inspirací!
Na 192 stranách zde najdete 78 receptů, jejichž správnost garantuje MVDr. Eva Štercová Ph.D. z Ústavu živých zvířat na Fakultě veterinárního lékařství na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně.
Přispějete na pejsky v nouzi
Útulky jsou plné pejsků, kteří potřebují naši pomoc, a tak autoři knihy darují 15 % z prodeje právě jim!
Recept a příprava sušenek proti cestovní nevolnostem
Na asi 30 kousků budeme potřebovat:
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 60 g sójové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžička anýzu
- 1 vejce
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml kefíru
- 2 cm kousek zázvoru
- špaldová mouka na pomoučení
1. Mouky prosejte do mísy, promíchejte s jedlou sodou, mletým zázvorem a anýzem. Vejce, med, olej a kefír prošlehejte, přilijte k suchým surovinám a vypracujte hladké těsto. Čerstvý zázvor oloupejte, nastrouhejte do těsta a promíchejte.
2. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dlaně si poprašte moukou, z těsta odkrajujte pomoučenou lžící kousky velikosti vlašského ořechu, tvarujte bochánky a skládejte je na připravený plech.
3. Pečte v předehřáté troubě zhruba 8–10 minut dohněda. Vyjměte a nechte zchladnout. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Dobrou chuť pejskovi i vám!
www.facebook.com/kucharkapropsy/
www.instagram.com/nestekej_a_jez/ (@nestekej_a_jez)